Chalet zelf bouwen goedkoper dan prefab?

Een chalet is vaak een behoorlijke investering. Misschien overweegt u daarom om uw chalet zelf te bouwen. Een prefab chalet hoeft echter helemaal niet duurder te zijn. In tegenstelling zelfs. Daarnaast hebben prefab chalets nog meer voordelen.

De kosten voor een zelfbouw chalet zijn vaak hoger dan u denkt. U betaalt vaak een stuk meer voor het hout in vergelijking met fabrikanten – die materiaal groot bij een houthandel in kunnen kopen. Verkijk u daarbij ook niet op de bijkomende kosten: dak, fundering, dakgoot, stormankers, etc. Ook de vervoerskosten kunnen onderschat worden. En voor het zaag- en timmerwerk zult u wellicht een aantal extra dagen vrij moeten nemen.

Ook het assembleren van een zelfgemaakte chalet vraagt vaak meer tijd dan het in elkaar zetten van een prefab chalet. Een bouwpakket met bouwtekening kan binnen een paar dagen omgezet worden in een prachtig chalet. Met een zelfgemaakte chalet is dit lastig te evenaren.

Tel daarbij op dat de “eerste-aankoop-korting” van Chaletsite u soms wel honderden euro’s voordeel geeft op de adviesprijzen van onze leveranciers, en dat we voor showmodellen vaak mooie aanbiedingen hebben en de keuze voor een prefab chalet wordt ineens een stuk aantrekkelijker!

Ga hier naar ons assortiment chalets of kies direct een merk.