Exclusieve en eigentijdse chaletbouw! Klik hier en laat u verrassen
Mantelzorg-chalet op maat, voor zorg aan huis! Onze maatwerkoplossingen
Sfeervol recreƫren zoals u dat wil! Recreatiewoningen op maat
Realiseer een houten chalet op maat! Bekijk ons ruime aanbod

Veel gestelde vragen

Vakantiehuis, chalet of mantelzorgwoning op maat bouwen

Natuurlijk kunt u bij Jaro Houtbouw terecht voor een vakantiehuis, chalet of mantelzorgwoning op maat bouwen. Jaro Houtbouw houdt zich dagelijks bezig met maatwerk. Wellicht heeft u zelf een eigen model in gedachten, of wilt u samen met onze adviseurs tot een nieuw ontwerp komen? Of gaat u voor een afwijkende maat, kleur of samenstelling?

Heb ik een bouwvergunning nodig voor mijn chalet of vakantiewoning?

Wilt u iets aan uw huis of tuin (ver)bouwen, bijvoorbeeld een tuinhuis of een blokhut neerzetten? Grote kans dat u daarvoor een bouwvergunning van de gemeente nodig heeft. Uw tuinhuisje of blokhut moet namelijk voldoen aan de Woningwet, het Bouwbesluit en de Wet ruimtelijke ordening (WRO). Hierin staan bepaalde regels rond veiligheid, bestemmingsplan, omgevingsbeeld, overlast en milieu. Door middel van vergunningen reguleert de gemeente alle verbouwingen.

Welke vergunning voor uw vakantiehuis, chalet of mantelzorgwoning?

De Woningwet maakt onderscheid tussen drie categorieƫn bouwwerkzaamheden; het bouwen van een vakantiehuis, chalet of mantelzorgwoning is nu eenmaal ingrijpender dan het plaatsen van een dakraampje. Al uw bouwwerken zijn a) bouwvergunningvrij, b) licht-bouwvergunningplichtig of c) regulier bouwvergunningplichtig. Op de website van het ministerie van VROM vindt u een handig stappenplan om te bepalen onder welke categorie uw bouwwerk valt.

Procedure en kosten aanvraag vergunning

Als blijkt dat u voor uw vakantiehuis, chalet of mantelzorgwoning inderdaad een vergunning nodig heeft, dan kunt u deze met het Aanvraagformulier bouwvergunning (en alle tekeningen en berekeningen) aanvragen bij uw gemeente. Natuurlijk kunt u voor meer informatie ook contact opnemen met de maatwerkspecialisten van Jaro Houtbouw; zij helpen u graag verder met de procedure.

Uw gemeente heeft in principe maximaal 12 weken de tijd om de aanvraag te behandelen (voor lichte-bouwvergunningen maximaal 6 weken). Hiervoor kan ze kosten in rekening brengen; meestal is dat een percentage van de bouwsom. Voor de exacte bedragen kunt u terecht bij uw gemeente of op www.bouwleges.nl

Offerte aanvraag

 • Zoek de chalet
  van uw voorkeur
 • klik op de button
  offerte aanvragen
 • De beste offerte

Enkele voordelen van Chaletsite

 • Complete
  chalet
 • Maatwerk is
  onze specialiteit
 • Snelle levering
  mogelijk
 • Profiteer van de
  beste offerte