Exclusieve en eigentijdse chaletbouw! Klik hier en laat u verrassen
Mantelzorg-chalet op maat, voor zorg aan huis! Onze maatwerkoplossingen
Sfeervol recreƫren zoals u dat wil! Recreatiewoningen op maat
Realiseer een houten chalet op maat! Bekijk ons ruime aanbod

Mantelzorgwoning bouwen

Wilt u als mantelzorger voor uw ouders of een ander familielid gaan zorgen, dan is het makkelijk als u dicht bij elkaar woont. Een mantelzorgwoning bouwen zou in dit geval een ideale optie zijn.

Mantelzorgwoning of aanbouw

Wilt u een mantelzorgwoning aan uw bestaande woning bouwen? Of heeft u een bijgebouw die u wilt verbouwen? U kunt dan overwegen om daarvan een mantelzorgwoning te maken voor degene die u wilt verzorgen. Ook kunt u kiezen voor een kant-en-klare woning die u in uw achtertuin plaatst.


Begeleiding bij de gemeentelijke aanvraag van een mantelzorgwoning.

In de meeste gevallen is het bouwen van een mantelzorgwoning vergunningsvrij. Mocht u toch een bouwvergunning nodig hebben, dan helpen wij u volledig met de gemeentelijk aanvraag inzake het vergunningstraject. U heeft geen vergunning nodig voor het bouwen van een mantelzorgwoning op uw eigen terrein. Daarbij maakt het niet uit of het gaat om een aanbouw, een verbouwing van een bestaand bouwwerk of het plaatsen van een kant-en-klare woning.

Voordat u uw keuze maakt

Als u dichter bij elkaar gaat wonen, kan dat een grote impact hebben op uw leven. Houdt u daarom rekening met het volgende:

 • Door de nabijheid is de kans groot dat u meer zorg gaat geven dan voorheen. Daardoor kunt u te zwaar belast raken. Schakel daarom ook anderen in bij de zorg.
 • Bent u, uw gezin of degene die u verzorgt sterk gebonden aan de huidige woonomgeving? Bijvoorbeeld door voorzieningen of sociale contacten? Weeg dat dan mee in uw beslissing.
 • Kijk ook waar de andere mensen wonen die mantelzorg aan uw naaste (kunnen) verlenen. Wonen die in de omgeving van uw naaste of juist in uw eigen omgeving? Bespreek uw keuze ook met hen. 

Urgentieregeling

Gemeenten kunnen door een urgentieregeling voorrang geven aan woningzoekenden die met spoed (andere) woonruimte nodig hebben. Als een gemeente een urgentiebeleid heeft, dan wordt dit vastgelegd in de gemeentelijke huisvestingsverordening. Mantelzorgers behoren tot de categorieƫn die onder deze regeling vallen. Vraag bij u gemeente naar de urgentieregeling in uw gemeente.

Een mantelzorgwoning is erop gericht om te zorgen dat iemand met een zorgvraag kan blijven wonen en functioneren in zijn of haar eigen gezin of woonomgeving. Een mantelzorgwoning bouwen is dus vaak de oplossing om in de korte omgeving van dierbaren te blijven. Het is dus een ideaal alternatief voor een opname in een zorginstelling.

Topproducten mantelzorgwoningen

Dankzij de mantelzorgwoningen van Jaro Houtbouw kunt u uw eigen mantelzorgwoning bouwen in uw eigen tuin of als aanbouw aan een bestaande woning. We hebben een divers assortiment mantelzorgwoningen van het beste hout.


Aangepaste mantelzorgwoningen

Elke mantelzorgwoning kan geheel aan uw wensen worden aangepast. Wilt u bijvoorbeeld een extra toilet, extra slaapkamer? Wij bouwen uw mantelzorgwoning zoals u het wenst.

Mantelzorgwoning modellen

Bekijk de modellen mantelzorgwoningen van de mantelzorgwoningen op deze website en neem eens contact met ons op!

Telefoon 03 41 - 26 26 63

Offerte aanvraag

 • Zoek de chalet
  van uw voorkeur
 • klik op de button
  offerte aanvragen
 • De beste offerte

Enkele voordelen van Chaletsite

 • Complete
  chalet
 • Maatwerk is
  onze specialiteit
 • Snelle levering
  mogelijk
 • Profiteer van de
  beste offerte